Wat zijn de 5 coating technieken?

Neem contact met ons op

DE KRACHT VAN COATING: BESCHERMING OP EEN NIEUW NIVEAU

WAT ZIJN DE 5 COATING TECHNIEKEN?

Bij AfdekShop erkennen we de immense kracht van coating. Het is meer dan alleen een laagje verf of een oppervlaktebehandeling. Het is een geavanceerde technologie die materialen transformeert, hun eigenschappen verbetert en ze voorbereidt op de uitdagingen van de moderne wereld.

WAT IS COATING?

Coating is het proces waarbij een beschermingslaag (meestal van PVC, PU, silicone of andere materialen) wordt aangebracht op een verscheidenheid van dragers (waaronder nylon, polypropyleen, polyester, polyamide, katoen, wol, weefsel, nonwoven, film of sheet). Dit proces heeft als doel de fysische eigenschappen en het uiterlijk van deze materialen te veranderen of te verbeteren.

DE 5 COATING TECHNIEKEN

Sioen Industries, een internationale leider in coatingtechnologie, heeft vijf unieke coatingtechnieken ontwikkeld:

  1. Directe coating: Hierbij wordt de PVC-pasta in 4 lagen rechtstreeks op het doek aangebracht.
  2. Transfer coating: De coatingpasta wordt via een papieren drager op het doek overgedragen.
  3. Online coating: Bij deze methode gaat het doek (open structuur weefsel) rechtstreeks van het weefgetouw in een coatingbad.
  4. Smeltcoating: Hierbij produceren ze een film uit verschillende polymeren, die vervolgens aan een drager wordt gehecht.
  5. Calendering (rolling): Ze produceren TPO (Thermoplastisch polyolefin) en PVC-films en drukken er een motief of textuur in.

Elke techniek heeft zijn eigen specifieke toepassingen en voordelen, waardoor ze geschikt zijn voor een breed scala aan industrieën en producten.

DE TOEKOMST VAN COATING

Bij AfdekShop kijken we vol verwachting uit naar de veelbelovende toekomst van coatings. Dankzij de voortdurende vooruitgang in technologie en materiaalwetenschap openen zich grenzeloze mogelijkheden voor coatings. Van beschermende kleding en high-performance sportkleding tot uiterst gespecialiseerd textiel voor rioolrenovatie, ontdekken we voortdurend nieuwe en veelzijdige toepassingen van coatings.

CONCLUSIE

Coating is veel meer dan enkel een oppervlaktebehandeling. Het vormt een krachtige technologie die radicaal onze kijk op het gebruik en de toepassing van materialen transformeert. Bij AfdekShop zijn we met recht trots op onze centrale en leidende rol in deze boeiende industrie. We kijken vol verwachting uit naar de grensverleggende innovaties die de toekomst in petto heeft. Of u nu op zoek bent naar een doeltreffende oplossing voor uw bedrijf of simpelweg meer inzicht wilt verwerven in de diepgaande impact van coating, u kunt altijd rekenen op AfdekShop als uw betrouwbare en toegewijde partner.
Lees ook: PVC Dekkleden