Wat is Geotextiel non woven?

Neem contact met ons op

Wat is Geotextiel Non Woven?

Geotextiel non woven (een niet-geweven geotextiel) wordt vervaardigd uit vernaalde en hoogwaardige thermisch gebonden polypropyleen vezels.
Met deze uitzonderlijke hydrolyse eigenschappen vertoont deze Geotextiel non woven de hoogste specifieke treksterkte uit de range en worden deze gebruikt voor (lichtgewicht)scheiding, filter, – en beschermingstoepassingen, waarbij deze ideaal zijn voor filterinfiltraties en de omhulling van drainagesleuven.
De hydraulische eigenschappen stimuleren de opbouw van een natuurlijke bodemfilter, wat zorgt voor prachtige filtratiestabiliteit op de langere termijn.
Geotextiel non woven wordt ook gebruikt voor diverse toepassingen zoals toegangswegen waar een hoge waterdoorlaatbaarheid is gewenst, verharde standplaatsen, wegen en spoorwegen, draineerlagen en parkeerplaatsen.
Door het thermisch en mechanisch bindingsproces blijft de kwaliteit gelijk bij lager gewicht en geringere dikte, met als voordeel lagere transportkosten.

Lichter Geotextiel non-wovens worden veelal ingezet als visueel signaleringsdoek of om grondsoorten te scheiden waardoor bijvoorbeeld verhinderd wordt dat zand en/of granulaat van goede kwaliteiten zich vermengt met de onderliggende grond.

Middelzware Geotextiel non-wovens worden veelal toegepast voor infiltratie en bescherming van de onderliggende materialen zoals folies, buizen en infiltratiekratten.

Zware Geotextiel non-wovens (gewicht > ca. 2 kilo/m2) worden veelal ingezet bij cruciale beschermingsomstandigheden zoals vuilstortplaatsen en zware oeverconstructies zoals tijdens het aanbrengen van stortstenen in oevers en dijkwerken.

Kenmerken en voordelen

Levensduur van Geotextiel NonWoven is minimaal 100 jaar.
Thermisch en mechanisch bindingsproces garandeert superieure prestaties bij lager gewicht en geringere dikte met als voordeel lagere transportkosten.
Het product maakt waterstromen loodrecht op het vlak mogelijk.
Geschikt voor diverse bodemtypen dankzij een uitgebreide reeks producten van verschillende opening diameters.
Uitstekende mechanische robuustheid en hydraulische eigenschappen.
Aanzienlijke vermindering van ecologische voetafdruk en kosten in vergelijking met traditionele methoden.

Toepassingen

(Toegangs)wegen, Verharde standplaatsen , parkeerplaatsen, spoorwegen , drainagesleuven
stortplaatsen , kustbeschermingsgebieden , industrieterreinen , granulaire draineerlagen

Lees ook: Weg- en waterbouw