Vijvernetten luxe of noodzaak?

Neem contact met ons op

Vijvernetten luxe of noodzaak?

Vijvernetten – Het gebruik van een vijvernet kan zowel als luxe of als noodzaak worden beschouwd, afhankelijk van de situatie en de specifieke behoeften van de vijvereigenaar.
Hier zijn enkele overwegingen:

Vijvernetten Luxe

Als de vijver zich in een omgeving bevindt waar weinig of geen bladval of ander vuil is, kan een vijvernet worden beschouwd als een luxe.
In dergelijke gevallen is de kans op bladeren, takken of vuil dat in de vijver terechtkomt. Bij minimaal en kan een vijvernet als overbodig worden beschouwd.

Vijvernetten Noodzaak

Als de vijver zich echter in een gebied bevindt waar veel bomen of planten in de buurt zijn, kan het gebruik van een vijvernet als noodzaak worden beschouwd.
Bladeren, takken en ander organisch materiaal kunnen in de vijver vallen en het water vervuilen.
Als dit niet op tijd wordt verwijderd, kan het de waterkwaliteit negatief beïnvloeden en mogelijk problemen veroorzaken.
De problemen uiteraard voor de vissen en andere levende wezens in de vijver.

Vijvernetten kunnen ook voorkomen dat dieren zoals reigers, katten of andere roofdieren bij de vijver komen en vissen of andere vijverbewoners opeten.
Als de vijver zich in een gebied bevindt met veel potentiële bedreigingen, kan een vijvernet nodig zijn om de vijverbewoners te beschermen.

Bovendien kunnen vijvernetten in de herfst nuttig zijn om te voorkomen dat bladeren in het water terechtkomen en de afbraak van organisch materiaal veroorzaken.
Dit voorkomt dat de vijver tijdens de winter zuurstoftekort heeft door het afbraakproces.

Conclusie

Uiteindelijk is het gebruik van een vijvernet een persoonlijke keuze op basis van de individuele omstandigheden en het gewenste niveau van onderhoud voor de vijver.
Sommige vijverbezitters kunnen het als een luxe beschouwen omdat ze bereid zijn regelmatig vuil en bladeren te verwijderen, terwijl anderen het als een noodzaak kunnen zien om de waterkwaliteit te behouden en de vijverbewoners te beschermen.

Veelgestelde vragen

Wat is een vijvernet?

Vijvernetten zijn afdeknetten geschikt voor vijvers. De netten zijn gemaakt van UV gestabiliseerd polyethyleen en professioneel gefabriceerd.
De maaswijdte van 1×1 mm voorkomt dat vallende bladeren en kleine takjes in de vijver terechtkomen.
Het voorkomt ook dat katten en konijnen in de vijver komen.

Welke soorten vijvernetten zijn er?

Er zijn verschillende opties bij de aankoop van een vijvernet. Er zijn op maat gemaakte vijvernetten van; hdpe gaas en pvc gaas.

Beschermen vijvernetten de vissen?

Vijvernetten beschermen vijvers en de dieren erin tegen storende invloeden zoals vallende bladeren en klein takjes.
Vijvernetten beschermen ook tegen katten en reigers. Het is belangrijk om bij de aanschaf te letten op de 1×1 mm maaswijdte.

Lees ook: Netten